Start to bike

Voor wie?

Ben jij een beginnende fietser, wil je wel eens in een peloton rijden of wil je gewoon meer tips en trucs over veilig fietsen? Dan is het start2bike programma wat voor jou.

Wat is start2bike?

Met start2vike wordt een wielrenner is 4 training sessies getraind hoe je veilig en handig deel kan nemen aan het verkeer als solo fietser of als onderdeel van een groep. Belangrijke items uit het start2bike programma zijn sturen en remmen, houding en balans op de fiets, remmen, schakelen, ontwijken van obstakels, klimmen en dalen. De training wordt gegeven aan een groep van circa 8 rijders onder begeleiding van een trainer.

Waar?

De training start en eindigt bij de Muiter aan de Admiraliteitsweg in Medemblik

wanneer

De training start op 31 maart 2018 om 9:30 en zal 4 zaterdagen duren. De training duurt tot ongeveer 12:00.

 

kosten

De kosten bedragen € 25,- voor het hele programma. Voor deze kosten wordt tevens gezamenlijk een officiële toertocht gereden.

opgeven

opgeven kan via het inschrijfformulier op deze website. Inschrijven kan tot 28 maart 2018. Voor deelname wordt wielerkleding geadviseerd en is een helm verplicht.

Geen eigen racefiets?

Als je geen racefiets hebt kun je dat aangeven in het opgaveformulier. We zullen gezamenlijk met de lokale fietsenzaken kijken of er mogelijkheden zijn om een fiets uit te proberen